tirsdag 3. juli 2012

Kan man virkelig bli den man vil når man blir stor?


Når man er liten har man gjerne den oppfatningen om at man kan bli den man vil når man bare blir stor. Mitt spørsmål er da: Kan man virkelig det?

Man får jo titt og ofte høre at man må være seg selv, men det blir også stilt krav til at man skal forandre seg til den samfunnet eller andre ønsker at man skal være. Så hva skal man høre på? Skal man være seg selv eller skal man bli slik andre ønsker? Hvor mye kan man forandre med ens person og allikevel være seg selv? Er det å være seg selv når man er den man ønsker å være eller når man er den man ønsker å forbedre. Hva er det som bestemmer om man er seg selv? Måles det ut ifra hvor fornøyd man er med seg selv eller måles det ut i fra det stikk motsatte at man må være misfornøyd med seg selv for å være seg selv?

Dersom det er slik at man ikke skal forandre seg til den man vil være, men forbli slik man er gjøre slik at man ikke kommer fremover med livet? At man har lyst til å tilegne seg noen egenskaper, men med bakgrunn i at man ikke kan være seg selv dersom man forandre seg, så kan man ikke gjøre det likevel fordi man i større grad ønsker å være seg selv?

Jeg stiller mitt første spørsmål igjen: Kan man virkelig bli den man vil når man blir stor?

Jeg tror svaret ligger i definisjonen av hva det vil si å være seg selv...uten at jeg vet hva den definisjonen går ut på....


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar